Fiolinkonsert for fred: Telemark Kammerorkester og Ai-Ling Chiu

Ai-Ling SH

Mandag 4 april fremfører Telemark Kammerorkester med Ai-Ling Chiu som solist B. Morten Christophersens «Konsert for fiolin og strykere». Verket er skrevet til den taiwanesiske fiolinisten Ai-Ling Chiu. Konserten ble urframført på Ålesund kammermusikkfestival i 2017 med et orkester sammensatt av taiwanesiske og norske musikere. Som en rød tråd gjennom verket går den taiwanesiske sangen Longing for your return, som fungerte som en frihetssang under 2. verdenskrig.

The Lapse of Time i Frogner Kirke

Darwin bilde

The Lapse of Time er et stort anlagt oratorium for solister, kor, orgel og orkester. Komponisten Bjørn Morten Christophersen har plukket ut spesielt slående og poetiske utdrag fra Darwins "The Origin of Species", og satt dem sammen til verkets libretto. Darwins bok er nemlig ikke bare en vitenskapelig avhandling, men også et imponerende stykke skrivekunst som avslører en begeistret og inspirert forfatter. Oratoriet "The Lapse of Time" reflekterer rundt evolusjonens enorme tidsspenn.

Telemark Kammerorkester og Birgitte Stærnes

Birgitte Stærnes

30/11-21 er den anerkjente fiolinisten Birgitte Stærnes solist med TKO i Bjørn Skjelbreds fiolinkonsert «Fading Time». Fiolinkonserten er bestilt av Birgitte Stærnes og ble urframført på Halvorsen Musikkfest 2019 av Stærnes og TKO. Dette blir den andre fremførelsen av verket. På programmet er også Nils Henrik Asheims «In Short», Ottovino Respighis «Antikke Danser» og Edward Elgars «Serenade for Strings».

Nytt, klassisk og Piazolla!

Tandberg_MaroniJensen

Telemark Kammerorkester urframfører noe så sjeldent som en flunkende ny konsert for akkordeon og strykere av komponisten Kari Beate Tandberg, og spiller konserter på Hamar Teater, Ibsenhuset og Gamle Raadhus Scene, Oslo. Det blir også klassisk musikk for strykere av W.A. Mozart, Jean Sibelius og Carl Nielsen, samt verk av Astor Piazolla, i anledning Piazollas 100-års jubileum. Kunstnerisk og spillende leder: Per Kristian Skalstad.

Telemark kammerorkester med barn og unge!

1

Telemark Kammerorkester med kunstnerisk leder Per Kristian Skalstad inviterer til klassisk aften i Bragernes kirke og Fredrikstad Biblioteks Aula.

Orkesteret fremfører klassiske perler for strykere av Mendelssohn og Mozart samt nye toner fra den norske komponisten Knut Vaage. I Bragernes kirke har vi med oss Bragernes ungdomskor som synger både á capella og sammen med orkesteret. I Fredrikstad har vi med elever fra Fredrikstad Kulturskole i Bachs Dobbelkonsert og egne innslag. Vakker musikk for mørke høstkvelder!

Eyolf Dale og Telemark Kammerorkester

1

Eyolf Dale og Telemark Kammerorkester slår seg sammen i en spennende og variert konsert, og presenterer en verdenspremiere:

Eyolf Dales «Piano Concerto»

 

Pianisten og komponisten Eyolf Dale (f. 1985) har de siste 10 årene gjort seg bemerket med Spellemannominerte soloplater og profilerte konsertoppdrag i inn- og utland. Nå er han aktuell med verket «Piano Concerto» bestilt av Telemark Kammerorkester, skrevet for 9 strykere og seg selv som pianosolist. 

BRIGDE: Slagr og Telemark Kammerorkester

1

Årets folkemusiker Anne Hytta har komponert BRIGDE for hennes egen kammerfolk-trio Slagr og kritikerroste Telemark Kammerorkester. Her møtes de i et fargerikt tonespill rundt livets overganger, hvor BRIGDE skildrer gleden, undringen og uroen over forandringer. Musikken hviler i nesten umerkelig skiftende meditative klanglandskap, før den endres om til suggererende, sterke strømmer, slik vannet renner nedover elveleiet. Men oppe ved vannskillet – på terskelen – står alt stille. Et lite øyeblikk.