Telemark Kammeorkester og SISU!

banner TKO_SISU

Telemark Kammerorkester og slagverktrioen SISU slår seg sammen i et storslått og ambisiøst prosjekt, med en felles konsert på Gamle Munch Oslo 21/3-24. Konserten inneholder hele tre urframføringer, komponert av Cecilie Ore og Bjørn B. Skjelbred. Vi får også oppleve verk av Stine Sørlie og Petter Haukaas.

VI lover publikum en ekstra nyansert opplevelse for både øyne og ører: SISU vil ha flere slagverkoppsett plassert ulike steder i konsertlokalet. SISU består denne kvelden av: Bjørn Skansen, Tomas Nilsson og Anders Kregnes Hansen.

Telemark Kammerorkester med Magnus Staveland: Serenade!

TKO, Skalstad, Staveland

Telemark Kammerorkester med kunstnerisk leder Per Kristian Skalstad spiller tre konserter i høst med sangeren Magnus Staveland. Konsertene er i Strømsø Kirke, Ibsenhuset og Gamle Raadhus Scene. Hovedverket på konsertene er Benjamin Brittens flotte "Serenade for tenor, horn og strykere", fremført første gang i 1943 med tenoren Peter Pears som solist. Verket er i 8 deler, basert på tekster av Cotton, Tennyson, Blake, Anon., Ben Johnson og Keats. Det blir også nyere verk av Anna Berg og Bjørn B. Skjelbred, samt en klassiker av Mozart. Kanskje det blir en overraskelse til slutt?

Fiolinkonsert for fred: Telemark Kammerorkester og Ai-Ling Chiu

Ai-Ling SH

Mandag 4 april fremfører Telemark Kammerorkester med Ai-Ling Chiu som solist B. Morten Christophersens «Konsert for fiolin og strykere». Verket er skrevet til den taiwanesiske fiolinisten Ai-Ling Chiu. Konserten ble urframført på Ålesund kammermusikkfestival i 2017 med et orkester sammensatt av taiwanesiske og norske musikere. Som en rød tråd gjennom verket går den taiwanesiske sangen Longing for your return, som fungerte som en frihetssang under 2. verdenskrig.

The Lapse of Time i Frogner Kirke

Darwin bilde

The Lapse of Time er et stort anlagt oratorium for solister, kor, orgel og orkester. Komponisten Bjørn Morten Christophersen har plukket ut spesielt slående og poetiske utdrag fra Darwins "The Origin of Species", og satt dem sammen til verkets libretto. Darwins bok er nemlig ikke bare en vitenskapelig avhandling, men også et imponerende stykke skrivekunst som avslører en begeistret og inspirert forfatter. Oratoriet "The Lapse of Time" reflekterer rundt evolusjonens enorme tidsspenn.

Telemark Kammerorkester og Birgitte Stærnes

Birgitte Stærnes

30/11-21 er den anerkjente fiolinisten Birgitte Stærnes solist med TKO i Bjørn Skjelbreds fiolinkonsert «Fading Time». Fiolinkonserten er bestilt av Birgitte Stærnes og ble urframført på Halvorsen Musikkfest 2019 av Stærnes og TKO. Dette blir den andre fremførelsen av verket. På programmet er også Nils Henrik Asheims «In Short», Ottovino Respighis «Antikke Danser» og Edward Elgars «Serenade for Strings».