OC 24 banner

TKO er invitert til NyMusikks festival Only Connect, som går av stabelen 25-27 april i Oslo. Fredag 27/4 i Gamle Festsal UiO gir vi Norgespremiéren på Tze Yeung Hos verk "toisin kuin sinä" (2023) for strykeorkester med slagverk- og akkordionsolister, hvor TKO er medbestiller, og Gloria Coates "Symphony no. 1 - Music on Open Strings" (1972). Konserten ledes av TKOs kunstneriske leder Per Kristian Skalstad. Solister: Momir Novakovic, akkordion og Owen Weaver, perkusjon.

Tze Yeung Ho (f. 1992) er en norsk komponist bosatt i Helsingfors. Med sin flerkulturelle bakgrunn har Yeung vært inspirert av språklige lyder og møtepunkter mellom skandinavisk, finsk-ugrisk og kinesisk litteratur. Musikken står ofte midt i veiskiller mellom ulike (mis)forståelser.

Verket «toisin kuin sinä» oversettes fra finsk til «i motsetning til deg» på norsk. Her utforskes kontrasten mellom de to solistene; den mobile slagverkeren og den immobile akkordeonisten. Narrativet er bygget på friksjonen mellom følelser av det ømme og det voldelige i koreografien. Slagverkerens truende gester mot trekkspilleren skaper en slags ordløse tablåer gjennom konserten. Verket ble urfremført i Tallinn i oktober 2023.Tze Yeung Ho

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gloria Coates (1933-2023) var en amerikansk komponist som bodde i München fra 1969. Hun skrev en rekke symfonier, kammermusikk og vokalmusikk for store og små ensembler, som er blitt fremført internasjonalt. I München drev hun en konsertserie for ny musikk i München. Hennes første symfoni, Music on Open Strings (1972), ble urfremført av The Polish Chamber Orchestra under festivalen Warszaw Autumn høsten 1978, og ble i 1980 den første komposisjonen av en kvinne i musica viva-serien til Bayerischer Rundfunk.

 

Gamle Festsal UiO
Dato