Lydia TjoreTKO har bestilt et nytt verk for sopran og strykere av Herman Vogt, som vi skal fremføre på 4 konserter i november: Sandefjord kirke (Misk kirkefestdager), Strømsø kirke Drammen, Ælvespeilet Kulturhus Porsgrunn og Gamle Raadhus Scene i Oslo. Verket har fått tittelen "Graves Songs", og er skrevet for TKO og sopranen Lydia Hoen Tjore. Verket «Graves Songs» er skrevet over dikt av den engelske dikteren Robert Graves (1895–1985). Diktene er skrevet under 1. verdenskrig og er vare, drømmeaktige stemningsbilder preget av en lengsel etter ro. Ved siden av det nye verket får publikum servert vakre og romantiske verk av Johan Svendsen og Robert Schumann.

Sopran Lydia Hoen Tjore (1994-) er født og oppvokst på Radøy ved Bergen. Hun startet sine studier ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 17-åring. Ved Opera-akademiet, også i København, fullførte hun studiene i 2018 som en av de yngste noen gang. Lydia har vært solistpraktikant ved Den Norske Opera i to sesonger, hvor hun blant annet sang roller som Adina, Zerlina, Første dame og Micaela. I 2021 var hun finalist i to internasjonale musikkonkurranser, Vinceró World Singing Competition og Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. I sistnevnte vant hun Ingrid Bjoner-prisen. Lydia arbeider nå som frilans og var nylig å se som Violetta i La Traviata ved Opera Nordfjord, og Micaela i Carmen ved Opera Rogaland. 

Herman Vogt (b. 1976) er født i Drammen. Vogt studerte komposisjon fra -99 til -04 ved Norges Musikkhøgskole med Bjørn Kruse, Lasse Thoresen, Henrik Hellstenius og Olav Anton Thommessen som lærere. Han tok i 2018 en mastergrad i komposisjon samme sted med Asbjørn Schaathun som veileder. I -03 studerte Vogt komposisjon ved Koninklijke Consertvatorium i Den Haag i Nederland med Martijn Padding og Louis Andriessen som lærere. Vogt studerte utøvende fiolin fra -95 til -97 ved Norges Musikkhøgskole. Vogt har mottatt individuell undervisning i komposisjon og blitt veiledet i masterclasses av blant andre Salvatore Sciarrino, Walter Zimmermann, Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough, Kaija Saariaho, Manos Tsangaris, Frédéric Durieux, Manfred Stahnke, Klas Torstensson og Diana Burrell.

Herman VogtVogt har komponert en rekke verk for varierende besetninger, og har blitt fremført ved en rekke konserter og festivaler i Norge, så vel som i utlandet. Hans cellokonsert ble i 2023 fremført av Kringkastingsorkesteret med Audun Sandvik som solist.       

                                                                                                                                                                                                              

Konsertene er støttet av Kulturdirektoratet, FFUK, Vestfold og Telemark Fylkeskommune, Drammen kommune, Porsgrunn kommune

 

Sandefjord kirke (Misk kirkefestdager)
Dato
Strømsø kirke Drammen
Dato
Ælvespeilet kulturhus Porsgrunn
Dato
Gamle Raadhus Scene
Dato