1

Lørdag 10. desember og søndag 11. desember  blir det julekonsert med Telemark Kammerorkester i hhv Sauherad og Stridsklev kirke. På programmet står urframføringen av Henrik Ødegaards nyskrevne konsert for orgel og strykeorkester, «The Shepherds and the Angels».

Bestillingsverket er støttet av Norsk kulturråd, og det er skrevet med tanke på Ghislain Gourvennec, som er en svært virtuos organist. Gourvennec ble betegnet som et musikalsk vidunderbarn og begynte som organist i Paris allerede som 10-åring. Han har senere fått en solid musikalsk utdanning både fra Frankrike og Stavanger, og har de siste årene vært kantor i Skien kirke.

Det er en klar målsetning for Telemark Kammerorkester å initiere samarbeid med dyktige solister og komponister i regionen. Ødegaard er en av svært få heltidskomponister bosatt i Telemark, og han kjenner både orgelet og strykeorkesteret meget godt. Han befinner seg ofte i skjæringspunktet mellom folkemusikk og kirkemusikk, og i «The Shepherds and the Angels» har han latt seg inspirere av juleevangeliet.

Nøkkelharpe og strykere

Henvisningen til folkemusikken gjentas i arrangementer for nøkkelharpe og strykere med Åshild Breie Nyhus som solist. I tillegg til å være fast bratsjist både i Oslo-Filharmonien og i Telemark Kammerorkester, og fiolinist i Det Norske Kammerorkesteret, er Åshild Breie Nyhus en svært anerkjent folkemusiker.

 Av øvrig repertoar framføres musikk av blant annet Bach, Purcell, Puccini og Corelli.

Prosjektet ledes av Lars-Erik ter Jung, som har vært Telemark Kammerorkester sin faste kunstneriske leder siden stiftelsen i 1992.

Sauherad kirke
Dato
Stridsklev kirke
Dato