2

Dette er konserter hvor talentfull ungdom fra Telemark får sjansen til å være solister med orkesteret etter prøvespill for en fagjury.
Vi har hatt tilsvarende prosjekt i 2002 og i 2009, og flere av Telemark Kammerorkesters tidligere «Unge Solister» er i dag å finne på øverste hylle blant landets profesjonelt utøvende musikere.
Vi tror det vil bli en veldig fin konsert, med vakker musikk framført på høyt nivå, og kanskje får man her knytte kjennskap til morgendagens helt store stjerner.

Prøvespillet er nå avholdt, og de dyktige vinnerne er:
 
- Andreas Hoff
- Asgeir Søfteland
- Ingrid Ytre-Arne
 
 
Sammendrag bios (alfabetisk rekkefølge):
 
Andreas Hoff (f. 1986) er oppvokst i Skien, flyttet senere til Porsgrunn, og er tenor. Har i flere år vært elev av Anders Vangen, og studerer nå med Kjersti Ekeberg ved Barratt Due musikkinstitutt.
Andreas jobber som operasanger ved siden av studiene og har hatt en rekke solistoppdrag, blant annet med Musikkforeningen Suoni, Operagutta, som Josef i musikalen «Like til Betlehem» på Agder teater i 2009, og som Dr. Blind i «Flaggermusen» på Kunsthøgskolen i Oslo/Operahøgskolen høsten 2010.
 
Asgeir Søfteland (f. 1987) kommer fra Seljord og spiller horn. Var elev av Laila S. Andersen ved musikklinja, Skien vgs. 2003-2006. Studerer nå med Ilene Chanon ved Griegakademiet i Bergen og er godkjent vikar i Forsvarets Musikkorps Vestlandet.
Asgeir har spilt mye med Opera Bergen, og har spilt 1. horn i Orkester Norden og Deutsch-Skandinavische Jugend Philharmonie i Berlin.
 
Ingrid Ytre-Arne (f. 1991) kommer fra Seljord og er sopran. Var elev av Ragnhild Kjellsen ved musikklinja, Skien vgs. 2007-2010, har siden gått på folkehøgskole i Danmark og tar nå privattimer med Barbro Marklund Petersone og Andis Petersons.
Ingrid har deltatt i forestillinger med Telemark Barne- og Ungdomsteater og Telemark Musikkteater, og hun var solist i Franz Schuberts Messe i G-dur ved Skien vgs 30-års jubileum våren 2010.
 
 
 

Konsertene finner sted i

Granvin kulturhus, Seljord - lørdag 9. april kl. 19:00

Ibsenhuset, Skien - søndag 10. april kl. 19:00

 

Prøvespill «Unge Solister 2011»

 

Telemark Kammerorkester søker kandidater til en liten konsertserie hvor talentfull ungdom fra Telemark får prøve seg som solister med orkesteret etter prøvespill for en jury. Søker må være geografisk tilknyttet Telemark og instrumentalister maks 25 år gamle, sangere maks 30 år.

Repertoaret ved prøvespillet må være det samme som man ønsker å spille på konsert hvis du blir valgt ut, og det må kunne framføres med strykeorkester.

Søknadsfrist: 6. februar.

Påmelding: Send oss en e-post der du forteller om deg selv. Informasjon som er viktig å ha med:

  • Når du er født
  • Hvilken tilknytning du har til Telemark
  • Din bakgrunn som musiker/sanger
  • Hvilket instrument du spiller
  • Hvilket stykke du ønsker å spille som solist

Prøvespillet avholdes i Skien søndag 20. februar og konsertene er lagt til helgen 9.-10. april.

Dato