1

Telemark Kammerorkester deltar på årets Ultimafestival med 2 verdenspremierer!

Ultima - en av europas ledende samtidsmusikkfestivaler - har nå offentliggjort årets program, og en konsert med Telemark Kammerorkester står sentralt i dette.

Grønland kirke (Oslo)
Dato

På konserten urframføres et bestillingsverk av den kjente danske komponisten Bent Sørensen for akkordeon og strykeorkester, og et bestillingsverk av en av Norges fremste komponister, Olav Anton Thommessen, for POING og strykere.

POING er en internasjonalt anerkjent trio som har spesialisert seg på samtidsmusikk, og den består av Frode Haltli (akkordeon), Rolf-Erik Nystrøm (saksofon) og Håkon Thelin (kontrabass). Trioen er både festivalensemble og medkunstneriske ledere på årets festival, og de deler det kunstneriske ansvaret med den italienske komponisten Luca Francesconi.

Det øvrige repertoaret på konserten består av musikk av to yngre komponister; Simon Steen-Andersen fra Danmark og Håkon Thelin fra Norge (Skien), samt komponisten Carl Philipp Emanuel Bach (1714 - 1788) som ble ansett som svært nyskapende i sin samtid og var en viktig figur i overgangen mellom barokken og klassisismen.

Konserten ledes av Lars-Erik ter Jung, som har vært TKO faste kunstneriske leder siden stiftelsen i 1992.

 

Les mer om konserten på Ultima sine hjemmesider.