TKO, Skalstad, Staveland

Telemark Kammerorkester med kunstnerisk leder Per Kristian Skalstad spiller tre konserter i høst med sangeren Magnus Staveland. Konsertene er i Strømsø Kirke, Ibsenhuset og Gamle Raadhus Scene. Hovedverket på konsertene er Benjamin Brittens flotte "Serenade for tenor, horn og strykere", fremført første gang i 1943 med tenoren Peter Pears som solist. Verket er i 8 deler, basert på tekster av Cotton, Tennyson, Blake, Anon., Ben Johnson og Keats. Det blir også nyere verk av Anna Berg og Bjørn B. Skjelbred, samt en klassiker av Mozart. Kanskje det blir en overraskelse til slutt?

Tenoren Magnus Rommetveit Staveland har gjort internasjonal karriere som konsertsanger, operasanger og på CD-innspillinger, og har samarbeidet med en rekke av verdens ledende dirigenter. Han har gjestet Den Norske Opera & Ballett ved flere anledninger, og fra høsten 2021 er Staveland engasjert som fast solist i DNO&Bs solistensemble. Hornsolist er Fritz Pahlmann, som har spilt med de fleste store norske orkestere. Tidligere førstehornist i Kringkastingsorkesteret.

Konsertene er støttet av Kulturrådet, FFUK, Vestfold & Telemark Fylkeskommune, Drammen Kommune, Skien kommune og Komponistforeningen.

Strømsø Kirke, Drammen
Dato
Ibsenhuset, Skien
Dato
Gamle Raadhus Scene, Oslo
Dato