1

Den islandske fiolinisten Elfa Rún Kristinsdóttir gjester Telemark Kammerorkester med program som omfatter både norske, tyske og islandske verk fra flere tidsepoker. Konserten blir holdt i den ærverdige marmorsalen i nyåpnede Sentralen i Oslo, der Kristinsdóttir vil fungere som spillende leder for orkesteret. Her får vi blant annet høre barokkmusikk fra C.P.E. Bach og nyere musikk av Magnar Åm.

Islandske Elfa Rún Kristinsdóttir er bosatt i Tyskland der hun blant annet er konsertmester i Solistenensemble Kaleidoskop. Kristinsdóttir ble i høst nominert til Nordisk råds musikkpris for 2015, i tillegg har hun vært finalist ved utdelingen av Den norske solistpris og nominert til årets utøver ved Icelandic Music Awards i 2012. Hennes interesse for eldre musikk førte til at hun ble oppdaget av Akademie für Alte Musik Berlin, der hun nå jevnlig er gjestesolist og konsertmester. Hun spiller regelmessig på koreograferte konserter og i teaterstykker sammen med blant andre David Marton, Nico and the Navigators og Sasha Waltz & Guests, og hun deltar også i musikalske arrangementer som Stargaze.

Elfa Rún Kristinsdóttirs innovative kombinasjon av musikk fra tidligere århundrer og moderne eksperimentell musikk gjør Elfa Rún til en av Islands mest framtredende unge musikere i dag.

Les mer om Elfa Rún Kristinsdóttir på nettsiden hennes http://www.elfarun.com/

Telemark Kammerorkester er et profesjonelt strykeensemble som ble etablert i 1992. Orkesteret er prosjektbasert og består av en fast kjerne av musikere som utvides avhengig av prosjektets art. Mange av musikerne har tilknytning til Telemark, men arbeider ellers som fast ansatte musikere i andre orkestre eller som frilansmusikere. Lars-Erik ter Jung er kunstnerisk leder og dirigent for orkesteret, men vil i denne konserten medvirke som fiolinist i orkesteret.

Telemark Kammerorkester har vært banebrytende i sitt samarbeid med komponister som skaper musikk i skjæringspunktet mellom moderne kunstmusikk og den norske folkemusikken, og har flere plateutgivelser bak seg som bekrefter denne innfallsvinkelen. Albumet «Tapestry» er deres seneste utgivelse, der syv komponister tilknyttet nyMusikks komponistgruppe har komponert musikk i skjæringspunktet mellom folkemusikk og kunstmusikk, og med grunnlovsjubileet i 2014 som bakteppe for prosjektet.

Marmorsalen, Oslo
Dato