1

 

Tirsdag 23. og onsdag 24. september arrangerer Telemark Kammerorkester og nyMusikks komponistgruppe to spennende og varierte konserter i den vakre Slottskirken på Akershus festning. Konsertene er både et slags 'konglomerat' av ulike samarbeid, og av musikk fra ulike tider, ulike land og for ulike besetninger. 

Konsertene er begynnelsen på et spennende toårig samarbeid mellom Telemark Kammerorkester og musikkonservatoriet i Lodz, Polen. Samarbeidet gjennomføres i løpet av 2014-15, og består av i alt syv prosjekter. Fire professorer fra The Grazyna and Kiejstut Bacewicz Academy of Music in Lódz, Polen, kommer nå til Oslo for å spille kammermusikk med musikere i Telemark Kammerorkester, lede orkesteret og holde masterclass. 

I tillegg er disse to konsertene del av et samarbeid mellom Telemark Kammerorkester og nyMusikks komponistgruppe . I alt syv yngre komponister har skrevet verk for strykeorkester, og gjennom workshops har komponistene fått prøve ut ulike ideer med orkesteret, og musikerne har blitt litt kjent med komponistene og deres arbeidsprosess. Verkene, delvis inspirert av kulturen i Telemark, representerer et spennende mangfold, og blir urframført i løpet av de to konsertene i Slottskirken i Oslo.

Telemark kammerorkester tar også opp samarbeidet med fløytisten Kaja Marie Andersen fra Skien. Hun vil sammen med medstudenter fra Norges Musikkhøgskole delta på den siste konserten, med repertoar fra masterclass med prof. Antoni Wierzbinski fra Polen.

Vi ser frem til to mangfoldige konserter med program som spenner fra urfremføring av syv nye norske verker (Stine Sørlie, Agnes Ida Pettersen, Eric Skytterholm Egan, Tyler Futrell, Kristin Bolstad og Hugo Harmens), via den polske komponisten Tansmann og Frank Bridge tilbake til C.Ph.E. Bach.

Velkommen til konsert 23. og 24. september kl 20:00 i Slottskirken, Akershus festning

Billetter selges ved inngangen: kr 200/100,-

 

Telemark Kammerorkester (TKO) er et profesjonelt strykeensemble som ble etablert i 1992. Orkesteret er prosjektbasert og består av en fast kjerne av musikere som utvides avhengig av prosjektets art. Mange av musikerne har tilknytning til Telemark, men arbeider ellers som fast ansatte musikere i andre orkestre eller som frilansmusikere. Fiolinisten og dirigenten Lars-Erik ter Jung er knyttet til ensemblet som kunstnerisk leder. 

nyMusikks komponistgruppe (NMK) er en faggruppe for komponister og lydkunstnere i etableringsfasen. NMK arrangerer flere konserter, workshops og faglige fora hvert år, og samarbeider med profesjonelle musikere, ensembler og festivaler både nasjonalt og internasjonalt. NMK presenterer rundt 30 urfremføringer i året, og ved til enhver tid å fange opp de nye stemmene, er vi ofte først ut med å presentere de yngste aktørene og de ferskeste strømningene på den nyskapende, eksperimentelle musikkscenen. 

 

Konglomerat minifestival i Slottskirken
Dato