Tandberg_MaroniJensen

Telemark Kammerorkester urframfører noe så sjeldent som en flunkende ny konsert for akkordeon og strykere av komponisten Kari Beate Tandberg, og spiller konserter på Hamar Teater, Ibsenhuset og Gamle Raadhus Scene, Oslo. Det blir også klassisk musikk for strykere av W.A. Mozart, Jean Sibelius og Carl Nielsen, samt verk av Astor Piazolla, i anledning Piazollas 100-års jubileum. Kunstnerisk og spillende leder: Per Kristian Skalstad.

Kari Beate Tandberg er utdannet pianist og komponist fra
 Norges musikkhøgskole med PhD gjennom det nasjonale forskningsprogrammet Kunstnerisk Utviklingsarbeid (2007).
 Som komponist og i sitt forskningsarbeid har hun vært opptatt av hvordan synsinntrykk og visuelle impulser kan danne grunnlag for et klanglig, musikalsk uttrykk. Musikken hennes er framført av bl.a. Kringkastingsorkesteret, Det norske kammerorkester, Det norske blåseensemble, Ensemble Ernst, Cikada Strykekvartett og Nordic Voices.

Solist i Tandbergs konsert og i Piazollas verk er Andreas Angell, en aktiv utøver i mange konstellasjoner: kammermusiker i ny og tradisjonell musikk, solist, scenemusiker og komponist. Han har samarbeidet med bl.a. Christian Eggen, Ultima og Bit20, og er medlem av The Progression Ensemble Oslo og bandet The Holy Mountain.

Angell_svart

Konsertene er støttet av Norsk Kulturråd, Norsk komponistforening  og Skien Kommune

Foto Tandberg: Bodil Maroni Jensen

 

Hamar Teater, Festsalen
Dato
Ibsenhuset, Skien
Dato
Gamle Raadhus Scene, Oslo
Dato