1

 

Telemark Kammerorkesters prosjekt i april er viet samtidsmusikken. Dette involverer urframføring av Mark Adderleys nye fiolinkonsert, "Bite the Dog 2", som er bestilt av TKO, med nytilsatt konsertmester i Operaen, Camilla Kjøll, som solist. Verket skal også spilles inn på CD, sammen med komposisjoner av Antonio Bibalo og Olav Anton Thommessen.

Vi ser det som en stor begivenhet igjen å kunne presentere et omfattende nytt (norsk) verk av en toneangivende komponist, noe som langt på vei er blitt et varemerke for Telemark Kammerorkester.

 

Adderleys fiolinkonsert er bygget på solostykket "Bite the Dog", som han skrev til orkesterets dirigent Lars-Erik ter Jung i 2005. "Originalen" er et meget komplekst stykke musikk; og etter urframføringen sa komponisten spontant: "Verket må orkestreres!" Dette er nå blitt virkelighet, med en omfattende versjon for solofiolin og kammerorkester, inklusive strykere, blåsere og slagverk.

Urframføringen finner sted i Kampen kirke søndag 7. april kl. 19.30, og på konserten blir "Bite the Dog 2" stående i kontrast til verk av Carl Philipp Emanuel Bach og Arvo Pärt.

Kampen kirke
Dato

Solist: Camilla Kjøll, fiolin

Dirigent: Lars-Erik ter Jung

Billetter selges ved inngangen, kr 250 / 100