1

Telemark Kammerorkester er for tiden inne i et samarbeid med musikkakademiet i Lodz, Polen, og det er med glede at vi presenterer turnéprogrammet som orkesteret skal spille også på hjemmebane!

 

Sammen med folkesanger Unni Løvlid, presenterer Telemark Kammerorkester et program i skjæringspunktet modernisme og folkemusikkens innflytelse på kunstmusikken.

Magnar Åm og Edvard Grieg er tydelige i sin bruk av folkektonene, og i 'Peltoniemi Hintriks Funeral March' av Aulis Sallinen integreres det som av flere er blitt kalt 'Finnlands tristeste melodi', i en fargerik kontekst. Polakken Krzysztof Penderecki og nordmannen Øyvind Mæland representerer hver sin generasjon av nålevende komponister, og deres komposisjoner står som kontraster i programmet. Pendereckis tradisjonelle bruk av strykeorkesteret gir stykket "Serenade for strykere" fra 1997 et kraftfullt og emosjonelt uttrykk, mens Mæland har en mer eksperimentel tilnærming til stoffet i sitt nyskrevne og ganske burleske verk "Hygienic Variations". Unni Løvlid fremfører også en reke folketoner på konserten.

 

Programmet spilles både i Norge og Polen nå i mai 2015, og er et ledd i Telemark Kammerorkesters samarbeid med musikkakademiet i Łodz.

13. mai, kl. 19.00    BØ, Gullbring Kulturanlegg
15. mai, kl. 19.00    OSLO, Gamle Aker kirke   


Vi ønsker hjertelig velkommen!

Billetter (kr 200 / 100) selges ved inngangen!

www.facebook.com/TelemarkChamberOrchestra

Dato