Darwin bilde

The Lapse of Time er et stort anlagt oratorium for solister, kor, orgel og orkester. Komponisten Bjørn Morten Christophersen har plukket ut spesielt slående og poetiske utdrag fra Darwins "The Origin of Species", og satt dem sammen til verkets libretto. Darwins bok er nemlig ikke bare en vitenskapelig avhandling, men også et imponerende stykke skrivekunst som avslører en begeistret og inspirert forfatter. Oratoriet "The Lapse of Time" reflekterer rundt evolusjonens enorme tidsspenn. Samtidig inneholder verket en del kirkemusikalske virkemidler og søker å skape et rom for felles undring og begeistring over livets utvikling på jorden.

Naturen har mer eller mindre fått gå sin gang fram til vår tid, men vi griper som kjent inn i den i stadig større grad. Vi tillegger den også kulturelle kvaliteter når vi erfarer den som vakker, brutal, sjarmerende eller tiltrekkende. Komponisten har latt seg inspirere av dette til å skrive et verk som utvikler seg i lange, dramatiske bølger.

Ditte Marie Bræin, sopran Frank Havrøy, baryton
Inger-Lise Ulsrud, orgel Ensemble 96, Nina T. Karlsen, kormester

Telemark Kammerorkester

Per Kristian Skalstad, dirigent og kunstnerisk leder

Konserten er støttet av UiO:Livsvitenskap, Norsk Kulturråd, Creo Vederlagsfond, Norsk Komponistforening, Fond for Lyd og Bilde og Oslo Kommune Kulturetaten

Frogner Kirke, Oslo
Dato